Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je to již neuvěřitelných 58 let od chvíle, kdy do kin přišel film, který ho navždy proslavil. Zpěvák a herec Josef Zíma (91), který si zahrál prince Radovana v nesmrtelné pohádce Princezna se zlatou hvězdou, ve čtvrtek slaví úctyhodných pětaosmdesát. Při naší gratulaci prozradil, jak mu nyní je, jak slaví, jak mu slouží zdraví i to, jak si prakticky vůbec neužívá důchodu!

„Díky za přání! Od rána mi zvoní telefon, nepustím ho z ruky,“ prozradil nám herec, který má tolik energie, že by mu ji leckdo o generace mladší mohl závidět. Jen kdyby samozřejmě sloužilo víc zdraví.

„Páteř zlobí. A moc. Bohužel. Takže při vystoupeních, jedno jsem měl mimochodem i den před narozeninami v Mladé Boleslavi, používám barovou stoličku, abych si na ní vsedě odpočinul. Jinak se ale cítím dobře. Říkám, že nemusí být líp, ale hlavně aby nebylo hůř,“ řekl zvesela Zíma, jemuž v době premiéry slavné pohádky fanynky padaly k nohám. Avšak marně.

Ten samozřejmě kromě filmu proslul hlavně dechovkou, která ho i v pokročilém seniorském věku dál živí. Že by půlkulatiny oslavil nějakým pořádným flámem, prý nehrozí.

„To už ne. Přiznám se vám, že už ani nepiju. Skončil jsem s tím, protože moje tělo už to nechce, už to odmítá. Oslavy vlastně dnes nebudou žádné. Píšu totiž scénáře pro rozhlas, pokud mi tedy telefonáty dovolí se tomu věnovat. A s rodinou mám domluvenou oslavu na neděli. Máme objednanou takovou milou hospůdku, kde se sejdeme,“ vysvětlil Super.cz lidmi oblíbený „Pepíček“.

Aby se zastavil a ohlédl za tím, co ho v životě všechno potkalo, na to prý také není. „Nebilancuji. Zaplaťpánbůh mám totiž práci, takže na vracení se zpátky v čase nemám čas. Ale za mě to udělají jiní. A kolikrát o mně napíší věci, až se divím,“ dodal s nadhledem Josef Zíma.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám