Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

K poněkud netradičnímu kroku se rozhodli lékaři, kteří chtěli s co nejmenšími následky vyoperovat dnes pětiletému Georgovi Ashmanovi velké mateřské znaménko na čele. Chlapec se totiž narodil s velkou červenou skvrnou uprostřed čela a jeho matka Karen se bála, že by v dětství musel čelit šikaně a v dospělosti zvídavým pohledům lidí. Proto požádala lékaře, aby jejího syna znaménka zbavili. Zákrok však znamenal, že George nějakou dobu vypadal jako malý ďábel.

Když byly chlapci čtyři roky, prodělal chirurgický zákrok, při kterém mu lékaři implantovali do čela výplně, které se postupně „nafukovaly“ díky pozvolnému vpouštění přírodního roztoku. Úkolem bylo kolem mateřského znaménka vytvořit dostatek nové kůže. Chlapec, který žije s matkou v britském Radstocku v hrabství Somerset, tak několik měsíců vypadal, jakoby mu z čela rostly ďáblovy rohy.

„Když jsem poprvé viděla implantáty na jeho obličeji, neměla jsem slov. Byly větší, než jsem čekala a umístěny na obou stranách jeho hlavy. Vypadaly jako rohy. Můj roztomilý chlapeček s tváří anděla byl jako ďábel,“ přiznala počáteční rozčarování ze svého rozhodnutí třiatřicetiletá Karen Ashman.

Část s mateřským znaménkem mu byla vyjmuta po čtyřech měsících, načež bylo možné sešít k sobě nezasaženou novou tkáň. Georgovi nakonec na čele zbyla jen jizva, jež se po čase stala téměř nepatrnou. Matka Karen je dnes lékařům vděčná a je ráda, že její syn nebude muset trpět žádnými komplexy, najde si přátele a později i dívku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám