Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z dějiště letošního pěveckého klání Eurovision Song Contest, ukrajinského Kyjeva, přišla zpráva, že reprezentantka České republiky Martina Bárta (28) bohužel nepostoupila do finále a v soutěži končí. Loňský úspěch s postupem, o který se zasloužila Gabriela Gunčíková, se tak nezopakuje.

Bárta soutěžila s písní My Turn, která byla vybrána z více než 300 skladeb, jež České televizi hudebníci nabídli. Jejími autory jsou britští Kyler Niko a DWB Music. „My Turn je píseň s určitým příběhem. Má duši. Není úplně typická, ale o to silnější,“ uvedla ke skladbě zpěvačka.

Osmadvacetiletá zpěvačka se publiku a televizním divákům představila v prvním semifinálovém kole, ve kterém se utkali zástupci osmnácti států, z nichž deset postoupilo. Celá finálová sestava bude známá pozítří, samotné finále proběhne 13. května (odvysílá ČT1).

Pro Bártu šlo o největší hudební projekt, na kterém se podílela. V minulosti soutěžila v show Robin Hood aneb cesta ke slávě, čeští diváci ji znají např. z projektu Sinatrology. Víc než na české se ale prosadila na německé hudební (jazzové) scéně.

Eurovision Song Contest je jednou z nejstarších televizních show, první ročník se uskutečnil v roce 1956. Během let se stala evropskou tradicí a nejsledovanějším nesportovním přímým přenosem na světě. O místě konání letošního 62. ročníku rozhodlo loňské vítězství ukrajinské zpěvačky Jamaly (píseň 1944).

Reklama

Další články

Načítám