Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na právě probíhající Eurovizi, která se letos koná na Ukrajině v Kyjevě, Českou republiku reprezentuje zpěvačka Martina Bárta (28). Ta převzala štafetu po loňské finalistce Gabriele Gunčíkové a do boje vyrazila s písní My Turn autorů Kylera Nika a týmu DWB Music z Velké Británie.

Na soutěži tohoto typu je velmi důležitá nejen hudební stránka, ale i ta vizuální (grafika, světla na stagi, kostým), a týmy její přípravu nepodceňují. Ten český v čele s Janem Borsem letos pro navržení soutěžního modelu oslovil kostýmního výtvarníka Zoltána Tótha, jenž Martině vytvořil speciální ‚měděný‘ overal. „Kostým pro Martinu je vytvořený na míru její osobnosti a charakteru písně. Je ženský, romantický a něžný. Díky materiálu bude také skvěle doplňovat světelnou show, která se bude na pódiu odehrávat,“ uvedl návrhář.

Martina Bárta bude o postup do finále soutěžit 9. května během prvního semifinálového večera, který v přímém přenosu odvysílá ČT2. Druhé semifinále televize uvede 11. května, rovněž na druhém programu, a finále pak 13. května na ČT1.

Reklama

Další články

Načítám