Hlavní obsah
David Zápal
Článek

O přízeň publika se mohou pokoušet nováčci, jak chtějí, jako by ale nade všemi muzikanty u nás pořád vyčníval Jaromír Nohavica (70)! Jako by platilo, že na co sáhne, to promění v úspěch (a s tím spojený velký výdělek). Teď se rozhodl na podzim vrátit do Prahy, O2 arénu už prakticky vyprodal po dvou dnech.

Dokážete si představit, že některý jiný český písničkář by dokázal zaplnit halu pro tisíce fanoušků? Tohle většinou umí jen nevětší popové hvězdy. A Jarek.

Lupeny na jeho koncert se začaly prodávat v pátek, už v neděli se prakticky nedal sehnat žádný zajímavý. Pouze na stání pod pódiem a v horních galeriích „kilometry“ od pódia, odkud zpěvák bude menší než špendlík. Že bude beznadějně vyprodáno, to je dnes už jisté.

„Na týden přesně po čtyřech letech vystoupím v O2 aréně. V prostoru pro mou hudbu neobvyklém a nezapomenutelném. A platí to samé, co jsem řekl loni v Londýně: Co můžu chtít víc?! Zahraju si na krásném místě před krásným publikem,“ uvedl zpěvák, básník a textař, který si publikum umí vodit jak na provázku. Lidé ho milují, většina jeho písniček zlidověla.

V českém rybníčku je to v tom nejlepším slova smyslu zjev, který se už asi nebude opakovat.

Před čtyřmi roky měl na stejném místě rovnou dva koncert, jeden s filharmonií, druhý tradičnější a prostší. Tentokrát ho doprovodí polský akordeonista Robert Kusmierski a bubeník Pavel Planka.

Je zvláštní, že na takový koncert, který by se nejspíš hodil do komorních sálů pro desítky, maximálně stovky posluchačů, dokáže přilákat do haly mnohonásobně víc lidí. Pří koncertním uspořádání se do ní vejde až osmnáct tisíc diváků!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám