Hlavní obsah
Článek

Když působila v televizi Nova, považovala řada lidí Emmu Smetana (36) za pouhé lidské čtecí zařízení, které papouškuje to, co mu jiní předepíšou, a přitom se mu v hlavě honí sotva dvě mozkové buňky. A ještě nemocné. Jenže v poslední době tahle moderátorka těm samým lidem vyráží dech!

Po konfliktech odešla z Novy, později porodila a nyní má novou práci. Teprve v ní ukazuje, že je trošku jiná, než většina jejích sice milých, ale jinak v ničem nevynikajících kolegyň.

Emma přestoupila k DVTV, do sboru „odpadlíků“ z České televize Daniely Drtinové, Martina Veselovského a Filipa Horkého. A dělá rozhovory v cizích jazycích, jimiž hovoří tak skvěle, že by v nich snad z fleku mohla psát romány!

Ti, kteří se k ní vyjadřovali pohrdavě, nyní často nestačí zírat.

„Tak koukám že Emma Smetana je kauf roku! Plynně anglicky, německy, francouzsky… Právě v lidech, jako je ona, vidím velkou naději ČR. Mladí, vzdělaní lidé s rozhledem a zkušeností ze zahraničí nás mohou jen obohatit,“ objevuje se v diskusích.

Smetana se nebojí ptát a její připravenost na rozhovor a „bohapustá drzost“, že pokládá otázky, které se nabízejí, slavného proruského a proputinovského režiséra Emira Kusturicu vytočila tak, že málem z rozhovoru utekl.

Tím samozřejmě ale získala kromě řady pochval i mnoho nepřátel, kteří ji kritizují z hloupého papouškování amerických názorů.

Zdá se však, že většina lidí je ráda, že do médií se dostávají nejen vizuálně atraktivní, ale především vzdělaní a skvěle jazykově vybavení novináři. Při povídáních s ajťačkou, požíračem brouků, slavným tanečníkem Sergejem Poluninem, nebo s šéfem sudetských Němců Berndem Posseltem ostatně prokázala, že se zajímavě ptát umí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám