Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejen studenti konzervatoří a mladí herci berou nabídky z Ulice, nově se v seriálu představí zástupce starší generace, zkušený sedmdesátiletý herec Václav Helšus, jehož postava do děje vnese i závažnější témata jako nemoci seniorů, pocit zbytečnosti a marnosti, ztrátu životních nadějí.

Helšus bude účinkovat jako Ing. Ladislav Pavlát, ‚vzdělaný a životem protřelý senior, který po smrti manželky zůstal sám, v běžných životních situacích se bez ní občas cítí bezradný a nastupující Alzheimerova choroba mu situaci jenom zhoršuje‘.

Sám herec svou roli popisuje takto: „Pavlát je moc prima člověk, osobnost, která ovšem ztratila životní naději a perspektivu. Je to bývalý stavitel mostů, který po smrti své ženy ztratil motivaci k životu. Bez pomoci paní Amálie (Dana Syslová - pozn.) by nejspíš skončil někde pod mostem,“ říká.

Ač ne úplně radostné účinkování, co do hereckých možností si je pochvaluje. „Byl jsem překvapen tím, že mi dávají téměř spoluautorskou volnost při řešení dialogů, a to já mám na divadle i při natáčení hodně rád,“ uvedl. Možnost vidět jej naživo mají diváci v pražské Ypsilonce, v Divadle Palace a hlavně v libereckém Divadle F. X. Šaldy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám