Hlavní obsah
Článek

Pěveckou mega hvězdou byl hlavně v šedesátých a sedmdesátých letech, ale elánu na rozdávání má ještě dnes! Zpěvák Engelbert Humperdinck, který byl svého času velkým konkurentem Toma Jonese, se právě dnes dožívá jednaosmdesáti let.

I v tak požehnaném věku Engelbert občas ještě koncertuje a o hity nemá nouzi. Písní za svou kariéru nazpíval desítky. Když některé z nich posloucháte, možná si jeho hlas na první poslech spletete právě s Tomem Jonesem, s nímž byl ve své době srovnáván nejen kvůli barvě hlasu.

Jeho největším hitem je nesporně song Release Me, s nímž v roce 1967 boural hitparády po celém světě a lámal žebříčky prodejnosti. U nás tuhle píseň hned po úspěchu ve světě přezpíval Karel Hála. V češtině se jmenovala Smutný dům a zapadla v archivech. O několik desítek let později se písničky chopila Lucie Bílá a hit byl na světě. Písničku Trouba u nás dnes znají snad všichni.

Z dalších hitů stále vitálního oslavence, který je otcem čtyř dětí, jmenujme alespoň songy Spanish Eyes, My world či Quando, Quando, Quando.

Reklama

Další články

Načítám