Hlavní obsah
Článek

Je doslova v jednom kole, nestěžuje si a maká na plné obrátky. Herec a muzikant Vojta Kotek (36) připravuje s kapelou nové album, koncertuje a hraje hlavní mužskou roli v chystané dvoudílné minisérii Marie Terezie, která se momentálně natáčí na zámku v Kroměříži.

A také je tak trošku cestovatel, protože aby vše stihl, musí být pokaždé na jiném místě. „Je to trošku honička, ale až na to cestování velice příjemná. Víte, hrát manžela Marie Terezie, Františka Štěpána Lotrinského, ač jsme teprve v počátcích natáčení, je paráda. Prostě splnil se mi touhle rolí sen, ve který jsem příliš nevěřil. Není to o tom, že bych si vybíral, ale o příležitosti, a ta v podobě téhle role přišla a jsem hrozně rád,“ nechal se slyšet nadšený Kotek.

Mezi filmovými fanoušky je zapsán hlavně jako komediální herec, naposledy se představil například v Padesátce nebo v Prázdninách v Provence, ale sám říká, že nechce být zařazen jen do jedné škatulky.

„Hodně mě baví hrát dramatické role a velice motivující je to, že mně na začátku lidé nevěří, a pak jsou dost překvapení, že to jde. Popravdě je zajímavé, že takových rolí se mi dostává víc od zahraničních, a nikoliv českých režisérů,“ s úsměvem vysvětlil Kotek, který si natáčení užívá.

„František Štěpán je ale tak trochu historicky opomíjenou postavou, možná neprávem. Byl to obchodní talent, který vydělával neuvěřitelné peníze a díky jim mnohému pomohl. Já, když jsem ho studoval, tak jsem ho měl a mám rád,“ dodal herec.

František Štěpán Lotrinský byl ovšem ve své době nejen zdatný obchodník, ale i velice starostlivý otec, který s láskou pečoval o šestnáct dětí, které měl s Marií Terezií.

„To já si jako Vojta Kotek nedokážu představit. Kolují nejrůznější drby, že jich měla možná i víc, a zda všechny vůbec byly jeho. Ale to vynechme, drby jsou drby. Víte, on do toho světa škrobeného protokolu moc nepatřil. Byl velice živý, zábavný společník, pro mě ideál a fajn chlap,“ uzavřel Kotek.

Líbí se vám Vojta Kotek jako manžel Marie Terezie?
Ano, Kotkovi ta postava sedla, je to úžasná proměna
95,3 %
Ne, vůbec se na tu roli nehodí, nelíbí se mi
4,7 %
Celkem hlasovalo 5745 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám