Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že jsou Češky nejkrásnější na světě? To jste ještě neviděli desítku exotických krásek, které žijí v Čechách a ucházejí se o titul Miss Expat. Tyhle gazely by strčily mnohé finalistky klasických soutěží krásy do kapsy.

Většina dívek, které pocházejí z nejrůznějších zemí, ovládá i češtinu. Musejí, protože studují na tuzemských vysokých školách a v Česku jsou minimálně tři roky. Soutěží Japonka Mami, která se v Praze učí tančit, i Ukrajinka Evženie, která hovoří ryzí pražštinou, ačkoli studuje v Ostravě překvapivý obor bezpečnosti práce na Vysoké škole báňské.

V soutěži je i bývalá tanečnice Zulay z Venezuely, Izraelka Ella nebo Dagestánka Raisa, jejíž dědeček v Česku padl za druhé světové války a maminka se podruhé vdala za Čecha. "Myslím, že různorodá krása dívek určitě zaujme," míní ředitelka soutěže Dana Gregorová, která má zkušenosti například z pořádání Miss ČR.

Reklama

Další články

Načítám