Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nedávná smrt pěvecké bohyně Věry Špinarové (†65) šokovala snad celý národ, však také na její pohřeb přišlo přes čtyřicet tisíc lidí. Ale ani několik týdnů poté zájem o zpěvačku neutichá, naopak dál roste!

Bývá zvykem, že když zemře takhle slavný umělec, vzroste prodej jeho děl. Jenže u Věry Špinarové je to opravdu síla.

Podle údajů IFPI, Národní federace hudebního průmyslu, se hned čtyři její alba umístila v první čtyřicítce nejprodávanějších cédéček. Nejvíc boduje disk s názvem Věra Špinarová: To nejlepší, druhá nejúspěšnější je Zlatá kolekce. Zóna lásky pak aktuálně na 26. pozici přeskočila i aktuální cédéčko Karel Gott: Čas růží. Úspěch slaví ale i disk Věra Špinarová a Petra Janů: Live v Lucerně nebo Největší hity Live + DVD.

Krátce po nečekaném skonu Věry Špinarové byla její čtyři alba dokonce v první dvanáctce, na vrcholu se ale už drží řadu týdnů.

„Snad každý druhý dotaz je v posledních týdnech na ‚Špinarku‘. Zájem je obrovský,“ potvrdil nám prodavač z velkého obchodu s cédéčky.

Kromě toho samozřejmě krátce po smrti zpěvačky česká rádia hrála její písničky pořád dokola, především nejslavnější song Jednoho dne se vrátíš bylo možné slyšet ze všech stran.

Blízkým Věry Špinarové to bolest neztiší, ale jak se její syn Adam Pavlík nechal slyšet už krátce po pohřbu, je pyšný na to, že lidé měli jeho maminku tolik rádi.

O tantiémách ani není třeba mluvit. Pozůstalí rozhodně nepřijdou zkrátka, byť by jistě finance okamžitě raději vyměnili za to, aby mohli s Věrou strávit delší čas.

Věra Špinarová zkolabovala na koncertě v Čáslavi, poté ji vrtulník v bezvědomí transportoval do motolské nemocnice, kde ji ale přes veškerou snahu nedokázali zachránit, již čtyři dny po kolapsu zemřela. Česko tak přišlo o zpěvačku s hlasem, který se nerodí ani jednou za sto let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám