Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Globálně významné dny připomínají mnoho důležitých lidských idejí, počinů i problémů. Své místo mezi nimi najdou ale i naprosté zvláštnosti, bizarnosti a úlety. Pochopit se dá třeba Mezinárodní den boje proti chudobě. Trochu zvláštně už zní třeba Mezinárodní den smutku nebo Světový den úrazů, ale což...

Co třeba takový Světový den nahých zahrádkářů? Ne, opravdu si z vás nestřílíme. Existuje a bude už 6. května! Každoročně se v první květnovou sobotu nejen zahrádkářům nahota promíjí, ale navíc se oslavuje. Souvisí to tak trochu s oslavou příchodu jara a probouzející se přírody. Do mezinárodního povědomí ji dostalo celosvětové hnutí nudistů. Takže až zahlédnete nahého souseda se sekačkou na trávu, nevolejte na něj výjimečně ani policii ani psychiatra. Naopak, shoďte taky to, co máte na sobě, ale pro jistotu si vezměte hrábě a na hlavu alespoň slamák.

Možná tomu stále nechcete věřit, ale nudisté jsou natolik významnou zájmovou skupinou, že si prosadili více takových dnů. Za všechny jmenujme ještě alespoň Světový den nahých cyklistů. I feministky nezahálí, proto si do soupisu protlačily třeba Mezinárodní den ženského orgasmu. Ale jeho význam opravdu nechceme jakkoli zlehčovat.

Reklama

Další články

Načítám