Hlavní obsah
Článek

Lascivní fotografie ani akty největší hollywoodské bohyně sexu Marilyn Monroe (†36) nejsou žádnou novinkou. Psychicky nevyrovnaná hvězda padesátých let se během své herecké kariéry opakovaně svlékla nejen před objektivem, ale i před kamerou.

I přesto může nejedno mužské oko potěšit archivní perlička, na níž je milenka mnoha slavných a vlivných mužů vyfocená nahoře bez a stojí v předklonu na stole. Fotka, která nepatří k notoricky známým snímkům Marilyn, byla podle všeho pořízena na konci čtyřicátých let.

Právě v té době se čekatelka na hereckou slávu živila jako modelka, objevovala se na titulních stranách magazínů a také se poprvé před objektivem svlékla úplně donaha.

Právě když měla hluboko do kapsy a doslova zmírala hlady, nafotila své první akty. Vznikly tak legendární fotografie na červeném sametu pod taktovkou fotografa Toma Kelleyho, které o pár let později ozdobily první vydání Playboye.

Za vlastní nahé tělo se Marilyn nestyděla ani krátce před svou smrtí. Notoricky známá je nejen slavná bazénová koupací scéna z jejího nedokončeného filmu Něco musí prasknout (1962), ale také akty Berta Sterna, které vznikly jen pár týdnů před její smrtí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám