Hlavní obsah
Článek

Je to sice neuvěřitelné, ale je to tak. Americká herečka Renée Zellweger, oceněná Oscarem i Zlatým glóbem, která pro své filmové fandy zůstane na věky tou roztomilou, osudem i nadváhou zkoušenou Bridget Jonesovou ze slavného bijáku, oslaví tento týden 48. narozeniny.

Film Deník Bridget Jonesové znamenal pro jednu z nejlépe placených hereček Hollywoodu průlom, když v osobitém podání dokázala, že se s hrdinkou příběhu ztotožnily milióny žen po celém světě. Oceněna odborníky byla ale za jiné role. Za hlavní z filmového zpracování muzikálu Chicago (Zlatý glóbus) a za vedlejší z filmu Návrat do Cold Mountain (Oscar).

Někdo by řekl, že v posledních letech se Renée dost změnil "výraz tváře". Pravdou je, že o výraz jako takový tady vůbec nejde. Stárnoucí Renée, ač to nikdy nepřiznala, svěřila svoji vizáž chirurgům, tak jako tisíce jiných hereček před ní. Průšvihem byl ale výsledek.

Nechceme hodnotit, jestli jí to před, nebo po zákroku slušelo víc. Neznáme ani její zadání. Těžko si ale objednala operaci, po které vypadá jako někdo zcela jiný. Zcizení původní roztomilé tváře zástupy jejích ctitelů nemůžou pochopit a zle jí to vyčítají. Asi si neuvědomují, že, ač to sama popírá, musela si největší peklo prožít právě ona, z níž se doslova ze dne na den stal někdo cizí, průměrný, neobdivovaný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám