Hlavní obsah
Článek

Bývala hvězdou přehlídkových mol i hvězdou časopisů u nás i v zahraničí. Martina Šmuková je historicky první českou vítězkou soutěže Elite Model Look, kterou vyhrála v roce 1992. Letos oslavila 43. narozeniny a modeling ji stále živí.

Dokonce předváděla i na pražském fashion weeku s o generaci mladšími dívkami. "Trošku jsem se vrátila. Moc mě těší, že jsem na přehlídky byla oslovena, a dokud to jde, budu pokračovat," řekla Super.cz Martina.

Předvádět s šestnáctiletými dívkami ale prý bylo těžké. "Bylo to náročné pro ego. Jsem soudná a vím, na co se ráno do zrcadla koukám. Mládí je nádherné samo o sobě a vážím si toho, že trend směřuje ke zdůraznění, že žena ve čtyřiceti nemusí být úplně odepsaná a může být krásná s i hromadou vrásek," usmívala se.

Na postavě dnes musí logicky pracovat víc než před lety. "Zamávaly se mnou dvě děti. Tělo se změnilo, což je normální. Divila jsem se, že to nejde samo rychle dolů. Tak jsem zapracovala, začala jsem cvičit, hrát tenis," přiznala s tím, že před přehlídkami držela i dietu. "Několik dní jsem pila jen citronovou šťávu s javorovým sirupem," prozradila Martina, která je také často vidět i v reklamách.

"Pořád si modelingem přivydělám. Beru to teď jako dovolenou, už to není jen práce. Tou je moje nadace," dodala.

Reklama

Další články

Načítám