Hlavní obsah
Článek

Přestože jsou póry přirozenou a důležitou součástí kůže, většina z nás by je nejraději vůbec neměla. Přibývajícími léty a nesprávnou péčí se póry zvětšují a přidávají zbytečně roky navíc. Tam, kde domácí péče selhává, pomohou vhodná dermatologická ošetření. Nejenže póry hloubkově vyčistí a redukují, ale celkově pleť vyhladí a omladí.

Co jsou to vlastně černé tečky a proč vznikají?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokožka se kromě jiného skládá z pórů. Skrze ně dýchá a vylučuje maz. Černé tečky vznikají tím, jak kožní maz oxiduje v ústí folikulů neboli pórů. Jejich šířka je dána geneticky. Neblahý vliv na ni může mít nevhodná péče, kouření, nezdravá strava či stres. Zvětšené a rozšířené póry se objevují spíše u mastnějších typů pleti, což je dáno geneticky, a jednak za to mohou pohlavní hormony. Vzácně i některé typy onemocnění. Nejčastěji přichází s černými tečkami lidé okolo puberty.

Jde vůbec s rozšířenými póry něco dělat?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Typ pleti ani pomocí sofistikovaných mašinek nelze změnit. Lze však opticky zlepšit její vzhled, lehce póry redukovat a vyčistit,“ říká dermatoložka kliniky Asklepion MUDr. Kateřina Klauzová, MBA. U jemnějších pletí postačí chemický či laserový peeling, které pleť zbaví zrohovatělé vrstvy a nahradí ji novými buňkami. Pleť je jemnější a póry méně viditelné. Někdy je přínosná i aplikace vlastní krevní plazmy obohacené o růstové faktory. Tento vitamínový koktejl kůži vyživuje a nastartuje v ní přirozené regenerativní procesy.

První výsledky ošetření se dostaví již po pár dnech

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

K redukci rozšířených pórů na klinice Asklepion používají radiofrekvenční přístroj eMatrix a k vyčištění pórů a zlepšení akné pomůže VRM laser, který pleť čistí pomocí speciálního karbonového roztoku. Tato ošetření působí v hlubších vrstvách kůže, zamezí tvorbě mazu a pozitivně ovlivní funkci mazových žláz. „První výsledky se dostaví během týdne, ale postupně dochází k vylepšování i nadále. O pleť je však potřeba pečovat soustavně, aby zůstala pěkná,“ doplňuje Dr. Klauzová.

Tip na domácí péči o rozšířené póry

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Systematická domácí péče je pro zlepšení stavu pleti zásadní. Pokožku je třeba udržovat čistou a v rovnováze, aby neprodukovala větší množství mazu, než potřebuje. Pravidelně se odličujte, používejte exfolianty a ošetřujte čistícími maskami. Skvělým tipem je nové sérum PHYTOMER ÉMERGENCE s obsahem mořských AHA kyselin, které vyhlazuje pleť, stahuje póry a odstraňuje černé tečky.

Další články

Načítám