Hlavní obsah
Článek

Herečku Kristýnu Leichtovou (38) vnímají televizní diváci momentálně jako jednu z hlavních hrdinek seriálu Ohnivý kuře. My se na ni ale byli podívat v divadle, hraje například ve hře zpěváka Kamila Střihavky (59) Tolik hlav.

Děj se odehrává v roce 1985 a je hodně o muzice, kterou v té době uctívali mladí lidé. Tím nemyslíme popovou scénu, kdy letěli Dalibor Janda, Kotvald s Hložkem nebo Peter Nagy, ale spíš alternativnější a undergroundovější směry se jmény Vladimír Mišík, ETC anebo Marsyas anebo zahraniční kapely Pink Floyd, Led Zeppelin anebo David Bowie. Co tohle může o generaci mladší Kristýně říkat?

"Mladší sice jsem, to je pravda, ale díky Kamilovi jsme se leccos dozvěděli, hlavně v průběhu zkoušení, takže jsem dost poučená. Já díky tátovi, který je frontman kapely Cop, poslouchala hodně bluegrass. V průběhu věku se to pozměnilo, byla tam rocková a punková hudba, grunge, a teď už je to vážná hudba," popsala svůj hudební vývoj.

A to by ještě zapomněla na muzikály, ve kterých sama také vystupovala, i když si to málokdo pamatuje, a díky nimž se právě s Kamilem Střihavkou seznámila. "Známe se dlouhou dobu z muzikálů v Divadle Ta Fantastika, kde jsme spolu hráli v Obrazu Doriana Graye a Němcové. A právě na jednom muzikálovém zájezdu mi Kamil nabídl roli a já slíbila, že ať už je to cokoli, tak do toho s ním jdu," vyprávěla.

Divadelní role jsou pro Kristýnu větší výzvou než ty seriálové, Tolik hlav je pro ni srdcová záležitost a pochvaluje si i tým. Ačkoli třeba s Janem Dolanským, s nímž ve hře účinkuje, se potkává právě i v Ohnivým kuřeti. "To se sice potkáváme, ale není to takový underground. A určitě jsme si ještě nezevšedněli," smála se.

Reklama

Další články

Načítám