Hlavní obsah
Článek

Ve hře Kamila Střihavky (59) Tolik hlav nosí Jan Dolanský paruku, díky níž má vlasy skoro po pás. "Sám jsem takhle dlouhé vlasy nosil na konzervatoři, možná ještě o trochu delší," zavzpomínal na výročním představení, ve kterém hraje už dva roky.

Děj se odehrává v roce 1985, kdy byly ještě dlouhé vlasy známkou příslušnosti k undergroundu a rebelie. "Za mě už to byla jiná doba, máničku jsem neměl na hlavě z nějakých ideových důvodů. Prostě se mi to líbilo," vysvětlil.

Autor hry Kamil Střihavka si svoji dlouhou hřívu drží dodneška, Honza už prý ani nemůže. "Mně ta hříva začala tak různě vypadávat, Kamil má hodně vlasů, já už jich mám míň a pak už to není hezký, když má člověk vzadu jenom culík a vepředu nic," přeháněl herec, který rozhodně plešatý není.

S Kamilem Střihavkou se předtím, než mu zavolal, jestli by nechtěl hrát v jeho hře, neznal. "Ale ta hra je výborná, je to takové leporelo z příběhů, které Kamil evidentně zažil a dokázal to poskládat dohromady jako příběh. Je to zábavné a zároveň dojemné. Je to spíš epické vyprávění než dramatická stavba, ale drží to pohromadě a myslím si, že to funguje," mínil Dolanský.

Ten v době, kdy dostal od Střihavky tuto nabídku, hrál ještě v Národním divadle, ale neváhal vstoupit do trochu alternativnějšího projektu. "Bylo to pro mě natolik zajímavé a věděl jsem, že si můžeme zablbnout s Honzou Zadražilem jako dvacetiletí kluci, tak je to super," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám