Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve filmové trilogii Jana Hřebejka Zahradnictví, jehož první část Rodinný přítel se již zanedlouho objeví v kinech, se v jedné z rolí objeví i herečka Lenka Krobotová, kterou můžeme pravidelně vídat i v seriálu Ohnivý kuře. Probrali jsme nejen práci, ale také její rodinu, protože v obou zmíněných projektech jsou právě rodinné vztahy dost propletené. A i herečka má rodinu dost rozvětvenou.

"Roli v Zahradnictví jsem si užívala, už i z důvodu, že mého manžela hrál David Novotný, což je můj blízký kolega z Dejvického divadla a už se takzvaně herecky známe, takže to byl pro mě takový dárek, navíc ve spolupráci s Janem Hřebejkem," byla z natáčení nadšená Krobotová, která přišla i na křest stejnojmenné knihy, kterou napsal scenárista Petr Jarchovský.

"Ve filmu jsem švagrová Ani Geislerové, takže jsem sestrou postavy, kterou hrál pan Kodet v Pelíškách," snažila se vysvětlit rodinné vztahy v příběhu herečka. "Naše rodina je také hodně barvitá. Část přes tatínka je ze severní Moravy, přes maminku je to Plzeň, Šumava a okolí. Takže to máme také rozvětvené a máme spoustu zábavných historek," svěřila.

Naposledy se jejich velká rodina sešla na oslavě devadesátých narozenin hereččiny babičky. "To byl ten klan z plzeňské strany. Babička je na svůj věk docela vitální, tak snad zafungují její geny i dál," vyprávěla.

Zahradnictví je dotočeno, co čeká Lenku Krobotovou dál? "Možná se budu účastnit hraně-animovaného projektu Jakuba Kouřila. Má to být thriller. S Janem Hřebejkem jsem dotočila seriál Až po uši 2. Budu hrát v létě na Pražském Hradě na Shakespearovských slavnostech a potom se snad budu účastnit dalšího projektu v rámci trilogie Modré stíny pro Českou televizi," vypočítala.

Nadále natáčí i seriál Ohnivý kuře, kde je teď maminkou malého miminka, zatímco sama už má syny docela velké. "Je to pro mě taková nostalgie a užívám si to, protože je vždycky krásný, dokud to miminko jenom chováte a ono jenom leží, tak je to nejroztomilejší," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám