Hlavní obsah
Článek

Ikonická herečka, jejíž filmografie obsahuje řadu odvážných scén, je i v pokročilém věku spokojená v záři reflektorů. Claudia Cardinale dnes slaví 79. narozeniny a stále se nemůže nabažit potlesku.

Bohyně z filmového plátna slavila úspěch už v 60. letech, kdy excelovala ve filmech 8 1/2, Gepard či Tenkrát na Západě. Okouzlující Claudia Cradinale ohromila zejména pánskou část publika, která kromě hereččina talentu ocenila i její sexy tělo. Za své role se sice nikdy nedočkala nominace na Oscara ani Zlatý glóbus, přesto se navždy zapsala do dějin kinematografie.

Italka s tuniskými kořeny s přibývajícím věkem na herectví nezanevřela. Už dávno sice není sexsymbolem, ale natáčení se nebrání. Ještě v roce 2015 si společně se Sarah Jessicou Parker zahrála v komedii Všechny cesty vedou do Říma. Claudia Cardinale s oblibou navštěvuje ceremoniály, kde ji uctívají jako hereckou legendu. Ovací se dočkala i na udílení francouzských filmových cen César, kde byla v dobré náladě a ochotně rozdávala úsměvy.

Reklama

Další články

Načítám