Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V nové trilogii Zahradnictví režiséra Jana Hřebejka si jednu z ústředních postav zahrála herečka Aňa Geislerová (48). Protože se děj odehrává v rozmezí dvaceti let, musela její postava na plátně stárnout, což prý díky šikovným maskérkám nebyl problém.

Anina postava má předobraz ve skutečné babičce autora scénáře Petra Jarchovského. Ten na křtu knihy, kterou napsal současně s filmovým scénářem, žertoval, že herečku při natáčení oslovoval babi a ona z toho velkou radost neměla. "Myslím, že to bylo vlastně myšlené s láskou, takže jsem se zlobila jenom na oko," uvedla to na pravou míru Aňa.

"Maskování probíhalo poměrně decentně. Přidělávaly se vrásky okolo očí a nějaké šediny. Těch dvacet let, když je to od dvaceti do nějakých čtyřiceti, tak to zase tak brutální není, nebo nemusí být. Mně to zase tak dramatické nepřipadalo," mínila.

Současně ale uznává, že v době po druhé světové válce ženy nevypadaly ve čtyřiceti tak dobře jako nyní. "Když se podíváte na dobové fotky, tak ti lidé vypadali jinak než teď. Nevím, čím to, jestli měli náročnější život, ale vypadali mnohem starší. My už jsme takoví zhýčkaní, životní úroveň je stále stoupající. Takže těm našim zestárlým postavám bylo reálně kolem pětačtyřiceti let. Když nás museli líčit na mladé, tak to bylo těžší," svěřila.

Aňa ve filmu hraje jednu ze tří sester, kadeřnic. "Sice se to jmenuje Zahradnictví, ale my víc času strávily v kadeřnictví. Zahradnictví vládla Lenka Krobotová, to byla její část rodiny," upřesnila ještě Geislerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám