Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdeněk Pohlreich (67) si pěkně zavařil.  Zdá se, že oblíbený kuchař, který nejde pro hrubé slovo nikdy moc daleko, je velmi úspěšným plagiátorem. Podle deníku Blesk je velká část jeho receptů v jeho kuchařce Šéf na grilu, která letos vyšla, na chlup stejná s těmi, kterými se před lety proslavil věhlasný americký kuchař Steven Raichlen v knize Jak grilovat. Ta je považována za kulinářskou bibli.

Vydáním kuchařky chtěl Zdeněk potěšit své fanoušky. Zdá se, že teď si spíše uřízl pěknou ostudu. Sám ovšem velmi razantně popírá, že by někoho kopíroval. „To je naprostá blbost, že bych nějaké recepty převzal, a rozhodně jsem se nikým neinspiroval,“ řekl Blesku Pohlreich, který už nevysvětlil, proč jsou recepty v obou knihách na vlas tejné. Dokonce i co se týče vět popisujících postup přípravy jídel.

Při podrobném porovnání Blesk napočítal více než desítku naprosto totožných receptů, ať už jde o jehněčí kotletky se sečuánským pepřem, kuřátka s bylinkami a hořčicí nebo čekanka s benátskou omáčkou. O jeho kuchařce se velmi nelichotivě mluví i v knižních vydavatelstvích. „To co předvedl pan Pohlreich není nic objevného, ale  bohužel v této oblasti se to velmi problémově dokazuje,“ řekla Blesku pracovnice z nakladatelství Slovart, která si nepřála být jmenována.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám