Hlavní obsah
Článek

Jiří Pomeje (†54) svádí další těžkou bitvu svého života, tentokrát rovnou o svou holou existenci. Jak Super.cz již informoval, našli mu rakovinu hrtanu, podstoupil již operaci. Kolik ozařování ho čeká? Proč lékaři místo toho nezvolili chemoterapii? Přijde následkem léčby o hlas? Na to vše odpověděl jeho lékař.

Jiří Pomeje, jehož největšími oporami jsou manželka s dcerou, bude muset podstoupit pětatřicet ozařování.

„Čeká ho dlouhý a těžký boj,“ uvedl MUDr. Tomáš Filipovský z ORL pražské Ústřední vojenské nemocnice. Právě ten chorobu Pomejemu našel.

„Pan Pomeje je teprve na samém začátku,“ řekl pro Aha!. Pomeje dostal po operaci, při které mu odstranili polyp na hlasivce, dvě možnosti: buď jít na operaci hrtanu a následnou chemoterapii, ale tím téměř jistě přijít o hlasivky, jež ho živí, nebo podstoupit méně rizikové ozařování.

„Operací by ztratil hlas nebo by hlas byl dramaticky poškozen. U ozařování, pokud vše proběhne dobře, by byl hlas nejmíň poznamenán,“ objasnil Filipovský.

Kdy ozařování začne, záleží jen na Pomejem. Musí se teď dát trochu do kupy po prvním zákroku, pak bude po dobu sedmi týdnů každý všední den podstupovat radikální léčbu.

Pokud však nezabere, stejně přijde bohužel na řadu operace a série chemoterapií.

„Určitě to zvládne. Neznám zarputilejšího člověka,“ věří jeho manželka Andrea Pomeje, která se ho ale nebála nedávno lehce zkritizovat za to, že se o sebe příliš nestaral, spíš se věnoval druhým.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám