Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Australanka Andreja Pejic (25) je asi nejznámější transgender modelkou na světě a jako takové se jí dostává opravdu velké mediální pozornosti. Ale nejen nepříjemné v podobě paparazzi fotografů, kteří ji snímají téměř na každém kroku, ale i té příjemné a pro modelku žádoucí.

Už v roce 2015, rok po dokončení proměny v ženu, se Andreja objevila jako první transgender modelka v americké mutaci magazínu Vogue, loni v březnu ji jako první transgender modelku otiskli na titulce španělské Marie Claire a aktuálně na čtenáře shlíží jako první transgender cover star magazínu GQ Portugal. Už v roce 2011 ale byla zařazena časopisem FHM mezi sto nejvíc sexy žen světa (a zároveň tehdy slavila úspěchy jako mužský model).

Velkým lákadlem je i pro návrháře, pro které chodí přehlídky i fotí reklamy včetně kampaní na spodní prádlo. Už několikrát na pláži ostatně i bez vrchního dílu plavek ukázala, že její proměna v ženu dopadla výborně.

Příští rok by měl být uveden dokument zachycující část její proměny. „Je to velmi důležitá část mého života. Kamery zachytily některé z nejosobnějších částí proměny a nikdy bych si nemyslela, že je budu sdílet se světem, ale cítím zodpovědnost, jsou tu mladí lidé, kteří se budou dívat. Je potřeba jim dát něco, co jim bez předsudků pomůže,“ řekla pro Vogue.

Reklama

Další články

Načítám