Hlavní obsah
Článek

Dcera Ivy Janžurové (82) si pod maminčinou taktovkou zahrála ve hře Báječné odpoledne v parku Créve Coeur. Říká se, že režisér a maminka mají vždycky pravdu, a v tomhle případě to platilo dvojnásobně. "Je to nádherné zestručnění a přesně v tomhle duchu jsem strávila poslední měsíce," smála se Sabina Remundová.

"Mně vždycky strašně vadilo, když mi máma do něčeho mluvila. Od svých hereckých začátků jsem se bránila jakékoliv připomínce, ale teď asi stárnu a ten přístup se mění. Naopak si strašně užívám tu blízkost, osobní i pracovní. Opravdu jsem si užívala každou vteřinu, byla to krásná práce a doufám, že ne poslední," svěřila nám herečka s tím, že vyloženě do života jí maminka nikdy nemluvila. "Sleduje všechno zpovzdálí, je velice diskrétní. Nikdy se mnou nemanipulovala, spíš tiše trpěla, když se jí něco nelíbilo. Vždy byla velmi laskavá a empatická," dodala.

Loni Iva Janžurová absolvovala operaci srdeční chlopně, to byly pro rodinu a dcery velmi těžké chvíle. "Byla to smršť emocí. Šlo o riskantní závažný zákrok. Snažili jsme se být pozitivní, věřili jsme, že to bude dobré, a naštěstí to dopadlo dobře. Mám obrovský obdiv k doktorům a medicíně, když pak vidíte po takové operaci maminku ještě trošku uspanou, že otevírá oči a mluví, to považuju za zázrak. Až zpětně jsme se dozvěděli, že tam byly nějaké závažnější momenty, to už nešlo o operaci samotnou, ale stav těsně po ní, ale naštěstí to dobře dopadlo," uzavřela Sabina.

Na maminku a babičku se do Divadla Kalich přišly podívat i Sabininy děti Vincent a Adina, která je celá babička. Zda zdědili rodinné umělecké vlohy, to zatím Remundová nedokáže posoudit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám