Hlavní obsah
Článek

Režisérka Jitka Němcová se od smrti svého manžela nevyhýbá společnosti. Vdova po stoletém Otakaru Vávrovi představovala svůj nový film, který byl nominován na filmové ceny Grand prix Europe v Berlíně.

"Mám snad sedět doma? Vávra by byl nejšťastnější, kdyby viděl, že jsem s filmem a mezi lidmi. Byl filmař a všechno, co jsem měla od něj, jsem do filmu dala," řekla Super.cz Němcová. "Takhle je pořád se mnou, je to propojené," dodala. "Říkal, že jsme takoví koně a máme to v sobě. Musíme běžet a dělat," dodala.

Nehraje si ani na to, že by památku manžela uctívala v černém oblečení. A nepřála si ani velký pohřeb, který proběhl v pátek v pražském motolském krematoriu  jen kruhu nejbližší rodiny. "Dělala jsem jeho sté narozeniny. Tam bylo lidí až dost a ještě si to užil. Dodneška mám doma v lednici šunku, kterou dostal od pana prezidenta Klause. Ani jsme si ji nestihli nakrojit," prozradila. "Při rozloučení s ním už jsem chtěla být sama," dodala.

Podle ní by si její zesnulý manžel přál hlavně to, aby žila dál a pokračovala v práci. "A tak to dělám. S Lenkou Procházkovou dopilováváme scénář, na kterém jsme začaly pracovat asi před deseti lety. Ten film se bude jmenovat numero. Je o dvou klucích, kámoších, mezi jednou holkou. A je to docela hezké téma," uzavřela.

Fanoušci, kolegové či studenti ale o oficiální pietní rozloučení nepřijdou. Proběhne 6. října od 14 hodin na FAMU, kde Otakar Vávra vyučoval.

Reklama

Další články

Načítám