Hlavní obsah
Článek

Téměř všechny účinkující z prakticky vyprodaného muzikálu Ples upírů už známe opravdu dobře. Tak jsme se vypravili s jedním z nich, Laco Hudcem Šubrtem, představitelem homosexuálního upíra Herberta, ne do GoJa Music Hall, kde se obvykle potkáváme, ale rovnou k němu domů.

Laco je sice Slovák z Bratislavy, ale jeho domovem je poslední roky rakouská Vídeň. V mezinárodní bankovní instituci tam totiž pracuje jeho partner Pavel Šubrt, se kterým se předloni brali. Pro změnu v Brně, ve vile Tugendhat.

"Od čtvrtka do neděle zpívám v Česku a na Slovensku, ale všední dny trávím tady. Jezdím buď autobusem, anebo vlakem. Pavel kvůli práci taky často cestuje, takže si nemáme navzájem co vyčítat," smál se zpěvák.

Vídeň už zná jako své boty, dokonce tady jeden čas prováděl turisty. "S dalšími rolemi to už bylo časově neúnosné, protože jsem míval okruhy - Budapešť, Vídeň, Prahu a někdy ještě Salzburg anebo Mnichov," vysvětlil nám zpěvák, který zvládá výborně angličtinu, ale v němčině se chce ještě zdokonalit.

"Chodil jsem na jazykové kurzy, ale nejlépe se člověk naučí v praxi. Tak jsem kvůli tomu začal pracovat na částečný úvazek v restauraci. Je to docela legrace, šéfka je Číňanka, kuchař Japonec, další číšníci Indonésan a Maďarka. A navzájem se domlouváme německy. Pořád se učím, ale cítím se čím dál jistější v kramflecích," upřesnil.

Kromě toho se ještě věnuje svému dalšímu koníčku, módě. "Vytvořil jsem takový koncept, jmenuje se Věci z věcí. Šiju třeba tašky ze starých džínů, které mi někdo přinese, protože k nim má nostalgický vztah, už mu třeba ani nejsou, ale nechce se jich vzdát," popsal.

Bydlení mají s Pavlem velmi příjemné. Byteček kousek od letohrádku Belveder si zařídili starožitně. "Nakupujeme na bazarech nebo na internetu, koberec do obývacího pokoje jsme dostali od Pavlových rodičů. Oba máme rádi vysoké stropy, je tady parketová podlaha, tak se k tomu tenhle styl hodí," svěřil.

Byt, který s nimi sdílí dvanáctiletá fenka jorkšírského teriéra, mají vyzdobený i spoustou obrazů, plakátů z výstav, které pravidelně navštěvují, a také starých map, které sbírá zase Pavel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám