Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pokud by to byla pravda, ostravští úředníci by se museli pořádně zastydět! Jak Super.cz již informoval, v Ostravě vznikla spontánně pietní místa, u kterých se scházejí obdivovatelé Věry Špinarové (†65) a tiše na ni vzpomínají. Jenže Adam Pavlík, syn zpěvačky, tvrdí, že ostravští mocipáni se rozhodli jim to pořádně znechutit! Ti se však brání, že vše je jinak, na což však potomek zesnulé hvězdy Ostravy zareagoval dalším prohlášením. Hlasujte v anketě na konci článku.

O tom, že takové neuvěřitelné nařízení měla vydala nespecifikovaná ostravská úřednice, informoval syn Věry Špinarové.

„Teď jsem se dozvěděl, že úředníci Ostravy oslovili organizátory vzpomínkové akce pro moji maminku na Masarykově náměstí s tím, že akce byla neohlášená a že na ni neměli povolení. Musí co nejdříve svíčky a ostatní vzpomínkové věci odstranit a paní si to přijde osobně zkontrolovat. Nedejbože, aby na soše zůstal kousek vosku!“ uvedl Pavlík na sociální síti.

Pokud by to byla pravda, zůstával by nad tím rozum stát. V tom případě by se asi úředníci chovali v rámci zákona, ale naprosto necitlivě a formálně. Ničil snad někdo vzpomínková místa na památku Václava Havla, Ivety Bartošové a dalších známých lidí? Ostrava by v tom bohužel držela prim.

Pavlík jde ale ještě dál.

„Nevím, jestli je to odveta za to, že jsem odmítl rezervovat dvě místa na sezení na posledním rozloučení pro pana primátora a jeho náměstka, nebo jsou lidé z úřadů a z jejich vedení tak hloupí, že si zatím ještě neuvědomili, že odešla žena, kterou celá Ostrava neskutečně milovala a která toho pro Ostravu udělala tolik, co tito lidé nestihnou do konce života,“ dodal syn zesnulé zpěvačky.

Jenže mluvčí městské části vidí věc jinak.

„Jedná se o velké nedorozumění. Organizátor akce se obrátil se na náš městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz, který je v téhle záležitosti kompetentním úřadem. S organizátory jsme domluveni, že po uskutečnění oficiálního rozloučení s paní Věrou Špinarovou zajistí úklid pietního místa. Pokud bude třeba místo dočistit, případně i zajistit úplný úklid, z velké úcty k paní Věře Špinarové, zajistíme tento úklid my, prostřednictvím našich technických služeb. Vzhledem k tomu, že jsme v tomto týdnu měli radu obvodu, padl neoficiální návrh, ať další z uměleckých laviček, které chce obvod postupně nechat vyrobit, je právě se sochou této významné osobnosti Ostravy, s Věrou Špinarovou (samozřejmě se souhlasem rodiny),“ uvedla městská část na sociální síti.

„Rozhodně bych se chtěl omluvit panu primátorovi, asi s tím neměl nic společného. Ale vnímám to tak, že za chování městských částí je zodpovědný. S magistrátem nechci vést žádnou válku. Že ale konkrétní úřednice zákaz vydala, to se podle mých informací stalo,“ dodal pro Super.cz Pavlík.

Byl by podle vás úřední zákaz pietního místa Věry Špinarové v pořádku?
Souhlasím s tím
4 %
Je to příšerné, měli by se stydět
96 %
Celkem hlasovalo 40372 čtenářů.
Související témata:
Úředníci

Reklama

Další články

Načítám