Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Britský válečný veterán v mládí sloužil v armádě, ale tajně toužil po ženské identitě. K zásadnímu kroku se Peter Davies odhodlal až v 90 letech, kdy se rozhodl být Patricií.

Peter se cítil uvězněný v nesprávném těle už od svých tří let. „Nechtěla jsem si hrát s panenkami ani s vojáčky. Snila jsem o žehlícím prknu. Když jsem viděla Petera Pana, chtěla jsem být vílou,“ zavzpomínala už jako Patricie.

Transgender prababička celý život své emoce potlačovala a v roce 1987 se ještě jako Peter svěřila své manželce, která před šesti lety zemřela. Ta jej podpořila, ale dovolila mu nosit dámské šaty a šperky jen doma, aby nebyl pro smích sousedům a lékaři jej nezavřeli do ústavu. Až loni se Patricia odhodlala k hormonální léčbě.

„Vždy mě přitahovaly ženy, ale ne sexuálně. Nejsem homosexuální. Ženy mě zajímaly, protože jsem chtěla být jako ony,“ dodala Patricia, která se pochlubila svou garderobou. S pojmem transgender se poprvé setkala až v 70. letech, kdy viděla v televizi dokument o muži se stejným problémem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám