Hlavní obsah
Článek

Česko se se slzami v očích loučí s legendou! Stovky lidí dorazily do Velké obřadní síně strašnického krematoria, kde ve čtvrtek od jedné hodiny odpolední probíhal pohřeb režisérky a dabérky Heleny Štáchové (†72), která minulou středu prohrála boj s vážnou nemocí.

Na místě nechyběli politolog Zdeněk Zbořil, který byl po smrti Miloše Kirschnera životním partnerem Heleny Štáchové, její blízká kamarádka Hana Křížková, Jitka Zelenková, Václav Postránecký, Ladislav Županič, Pavel Šporcl (ten na pohřbu i zahrál), bývalý kosmonaut Vladimír Remek a další.

Nechyběla však ani řada jejích fanoušků.

„Nemohla jsem tady chybět. Hry Spejbla a Hurvínka znám odmala, znají je mé děti i vnoučata. A paní Helena dělala Máničku a paní Karolínu nádherně,“ řekla nám jedna ze starších účastnic smutečního rozloučení.

Štáchová zemřela v kruhu rodiny, zhruba týden poté, co ji propustili z nemocnice. Zda se jí vrátila rakovina mízních žláz, která jí převrátila život vzhůru nohama již před třinácti lety, není dosud známo. Divadlo Spejbla a Hurvínka, kterému ředitelovala, ale ponese i její odkaz dál.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám