Hlavní obsah
Článek

Svět filmu opustila herečka Christine Kaufmann (†72), která se na stříbrném plátně proslavila už v 50. letech minulého století. Hlavní role ve filmu Lolita od Stanleyho Kubricka jí sice unikla, ale poměr se starším mužem prožila ve skutečnosti.

Rodačka z rakouského Lengdorfu se herectví začala věnovat už jako sedmiletá holčička a v šestnácti letech získala Zlatý glóbus jako vycházející talent. Cenu jí zajistil film Town Without Pity, v němž si zahrála s Kirkem Douglasem (100). V roce 1962 jí unikla hlavní role ve filmu Lolita.

V šestnácti letech se Christine během natáčení filmu Taras Bulba zamilovala do Tonyho Curtise, který byl o 20 let starší než ona. Když se v roce 1963 brali, byla teprve osmnáctiletá, zatímco jemu táhlo na čtyřicet. Jejich manželství vydrželo pouhých pět let a Christine během něj porodila dcery Alexandru (52) a Allegru (51). Svatební šaty oblékla ještě třikrát, ale její svazky neměly dlouhá trvání. Naposledy se rozváděla v roce 2011.

Christine Kaufmann vytvořila kolem stovky rolí v hollywoodské i evropské produkci. Naposledy se objevila v roce 2014 v nové adaptaci knihy Dobrodružství Toma Sawyera. Ve své knižní biografii herečka přiznala, že se v mládí zapletla i s Ericem Claptonem a Warrenem Beattym.

Reklama

Další články

Načítám