Hlavní obsah
Článek

Kultovní animovaný seriál Simpsonovi byl pro české diváky spjat s hlasem Heleny Štáchové (†72), která nadabovala zvídavou a spravedlivou Lízu. Po její smrti žlutou postavičku převzala Ivana Korolová.

Majitelka ikonického hlasu, jímž promlouvala i Mánička, Lízu dabovala 25 let a svou nástupkyni si v době, kdy se zhoršil její zdravotní stav, sama vybrala. Helena Štáchová by tak s novými díly byla určitě spokojená. Diváci se jich poprvé dočkají 1. dubna během Žlutého maratonu, jímž stanice Prima COOL oslaví své osmé narozeniny. Šest nových epizod Simpsonových, v nichž Líza promluví hlasem Ivany Korolové, přijde na řadu od osmi hodin večer.

„Volali mi z dabingového studia jen kvůli upoutávce, protože paní Helena už byla v nemocnici. S režisérem českého znění Zdeňkem Štěpánem, který je můj objevitel, se známe hrozně dlouho, tak jsem souhlasila. Tehdy jsem se snažila vyloženě mluvit jako ona, ale samozřejmě to vůbec nejde. Je nenahraditelná,“ řekla Super.cz Korolová, která Lízu převzala za velmi nepříjemných okolností.

Není to poprvé, kdy si diváci musejí zvyknout na nový hlas u Simpsonových. Homera původně namluvil Vlastimil Bedrna, ale od 13. řady jej dabuje Vlastimil Zavřel. „Přeobsazení“ se dočkal i pan Burns. Po zesnulém Bedřichu Šetenovi jej převzal Jan Vlasák.

Na videu můžete novou verzi Lízy porovnat s tou původní. Po ukázce s Helenou Štáchovou následuje ochutnávka ze zbrusu nové epizody s Ivanou Korolovou.

Jak se vám líbí Líza Simpsonová s novým hlasem?
Helena Štáchová je nenahraditelná
11,4 %
Ivana Korolová to zvládla dobře
79,2 %
Na nový hlas si budu muset zvyknout
9,4 %
Celkem hlasovalo 12601 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám