Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka primáckých zpráv Klára Doležalová má novou vášeň. Zamilovala si dostihy, ale překvapivě to nejsou ty koňské. Doležalová má doma patnáctiměsíčního chrta a už ho poslala na dostihovou dráhu.

"Vždycky, když vidím chrta, jak běží, tají se mi dech. Je to obrovský potenciál a energie, která se ukrývá v těchto psích elegánech. Mají chůzi tanečníků a něžnou duši. Je lehké jim propadnout. Jsem ráda, že jsme si mohli vyzkoušet běh na opravdové chrtí dostihové dráze, a byla jsem úplně konsternovaná, jak Bentley na rozdíl ode mne věděl přesně, co má dělat! Ten lovecký pud a láska k pohybu se projevila naplno," řekla Klára.

Spolupracuje už s Českou greyhound dostihovou federací. "Je to sdružení lidí, kteří nechtějí na psech vydělávat, jsou jen postiženi stejnou diagnózou jako já. Tihle úžasní psi je fascinují a dopřávají jim to, co chrta dělá chrtem. Je to droga, stejně asi jako koňské dostihy," smála se Klára.

Plné jméno Klárčina chrta je Bentley Bojar Herbu Weszynos. "Je to polský chrt, dovezený přímo z Polska, kam jsem pro něj jela, má 15 měsíců," dodala Doležalová.

Doopravdy ale v Praze závodit nebude. „Protože nemá ve své kategorii soupeře. Ještě jsem v Praze na "poláčka" nenarazila. Ale zaběhat si bude moci, díky skvělým podmínkám a bezpečí, které dráha v Motole poskytuje,“ těší se Klára.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám