Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Smrt geniální zpěvačky Věry Špinarové (†65) zasáhla snad všechny, ještě o něco víc ale truchlí obyvatelé severovýchodu republiky. V Ostravě se od pondělí, kdy vešel skon české Janis Joplin ve známost, tvoří hloučky truchlících fanoušků a vzniklo hned několik pietních míst. Podívejte se do fotogalerie!

Věra Špinarová se sice narodila v Pohořelicích nedaleko Brna, většinu života ale prožila v Ostravě a jejím okolí. Právě proto ji místní považují za vlastní a o to víc jsou jejím nečekaným odchodem zasaženi.

Redakce Super.cz získala snímky z míst, kde na Špinarovou její obdivovatelé vzpomínají, hned od několika čtenářů.

„Musela jsem jí přijít zapálit svíčku. Nebyla jen interpretkou jednoho hitu z filmu Tenkrát na západě, miluju všechny její písně, především balady,“ sdělila nám se slzami v očích Jana N.

Hlavní pietní místo je na Masarykově náměstí, další se vytvořilo u nedalekého baru Waldemar, kam zpěvačka ráda chodila.

Podle našich zpráv se na obou místech tvoří doslova davy, takže i na sobotním posledním rozloučení s umělkyní, která zemřela na celkové selhání organismu v neděli, čtyři dny poté, co zkolabovala během koncertu v Čáslavi, se očekává početný zástup těch, kteří se naposledy přijdou poklonit památce Věry Špinarové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám