Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbená filmová a divadelní herečka Martha Issová (43) momentálně baví diváky v show Tvoje tvář má známý hlas. Issová se však neetablovala jen v českých luzích a hájích.

Obsazují ji totiž i zahraniční produkce. V hollywoodském filmu Úkryt v zoo (The Zookeeper´s Wife), který do tuzemských kin vstupuje ve čtvrtek, si zahrála výraznou roli Židovky Reginy Kenigswein, skrývající se s celou rodinou před nacisty.

Americké válečné drama s Jessicou Chastain (30 minut po půlnoci, Mama) a Danielem Brühlem (Good Bye, Lenin!, Dámy v letech) v hlavních rolích režisérka Niki Caro natáčela v České republice.

Film Úkryt v zoo je inspirován neuvěřitelným, ale přesto skutečným příběhem ženy ředitele varšavské zoo. Během druhé světové války se díky její iniciativě a odvaze podařilo zachránit desítky lidských životů.

„Úkryt v zoo je krásně natočený film, velmi silný příběh. Já si myslím, že tohle je strašně dobrý si připomínat, protože my lidi jsme nepoučitelní a pořád děláme ty stejné chyby. Prostě bychom neměli zapomenout na to, jak jsme se ještě před nedávnou dobou jeden k druhému chovali,“ apeluje Issová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám