Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Patnáct let byl mužem Věry Špinarové (†65), rozvedli se před osmnácti lety. Přesto mezi nimi nepanovala žádná nevraživost. Jak idol osmdesátek Vítězslav Vávra vzpomíná na bývalou manželku, která v neděli zemřela? Nevyhnul se ani kritice jejího syna!

Vše se točí kolem toho, že prý chtěl Pavlík hodně koncertovat, přestože jeho matka byla vysílená a chtěla odpočívat.

„Že měl Adam Pavlík Věru přetěžovat a to ji možná zabilo, to nemám ze svojí hlavy. Už mi to říkalo několik lidí, včetně Karla Šípa, že ji Adam takhle přepínal,“ řekl Super.cz Vítězslav Vávra.

Adam Pavlík naopak po smrti matky vyprávěl, jak ji nutil, aby zpomalila, že si ale nedala říci. Možná to bylo jen zpětné alibi, možná pravda, kdo ví.

Vávra jinak na bývalou manželku vzpomíná v hezkém.

„Měli jsme úplně bezproblémové vztahy i po rozvodu. Protože jsme neměli žádné děti, trval asi tři minuty. Chtěli jsme jít každý svou cestou, protože to mezi námi už trošku vyčichlo. Věra byla pořád v Ostravě, já zase v Praze, což v manželství nejde. Viděli jsme se třeba jednou za tři měsíce, takže jsme byli spíš kamarádi. Po rozvodu jsme stejně šli přátelsky na pivo a na všechno zavzpomínali,“ řekl Vávra s úsměvem Super.cz

„Odešla nám nejlepší zpěvačka ve střední Evropě. Vždyť dokázala tříčárkované cé! To tu nikdo jiný nemá, ani Eva Urbanová. Věra měla nádherný hlas. Nemůžu o ní mluvit jinak, než v superlativech,“ pokračoval Víťa.

„Když jsem se dozvěděl, že zemřela, přemítal jsem o tom, jaký měla špatný osud. Vždyť pětašedesát let je strašně málo! Umřela po dvou zástavách srdce, přitom nikdy se srdcem problémy neměla. Vždy všechno zvládala, i dvě představení denně. Ale jak na tom byla zdravotně ke konci, to samozřejmě nevím,“ přemítá.

Naposledy jí přál loni k Vánocům, posílali si esemesky.

„Byla moc hodná, byl to člověk, který by se rozdal. Je to hrozný, strašný. Bude mi chybět,“ uzavřel Vávra.

Reklama

Další články

Načítám