Hlavní obsah
Článek

Navenek usměvavá, bezprostřední (možná až prostořeká) žena, uvnitř ji ale sžíralo velké celoživotní trápení! Malou dámu s velkým hlasem, jak Věře Špinarové (†65) přezdívali, už před mnoha lety zasáhlo obrovské trauma, se kterým se do svých posledních dnů nevyrovnala.

V roce 1980 se celá její rodina jako tradičně těšila na vánoční svátky. Přijet měl i bratr Věry Luboš, který byl o rok mladší. S nakoupenými dárky v hlavním městě měl na Štědrý den nastoupit do vlaku a odjet za svými nejbližšími. Ti se ho ale už nedočkali.

Na první svátek vánoční u Špinarů zazvonil domovní zvonek. „Policajti se ptali, jestli známe někoho jménem Lubomír Špinar. Mamce oznámili, že je mrtvý. Bráchovi se stalo neštěstí, vlastně si života ani neužil,“ přiznala před deseti lety ve 13. komnatě Špinarová.

To, co nastalo, se nedá popsat. Celá rodina byla v šoku a hned se za svým drahým zesnulým vydala přes půl republiky. Zakázali jim ho ale vidět.

„Na soudní nás vůbec nepustili. Našli ho v nějakém domě, byl určen k demolici,“ popisovala paní Věra.

Našel ho střelmistr při poslední obchůzce před odpálením domu. Lubomír působil opile, měl malou trhlinu u oka. Ujali se ho lékaři, v nemocnici ale zjistili, že v sobě žádný alkohol neměl.

Ve špitále brzy upadl do bezvědomí. Rentgen následně odhalil těžké poranění hlavy, jehož následkům ještě v ten samý den podlehl.

„Měl prasklou lebku, bylo to tupým předmětem. Bylo jasné, že to byl pendrek. Do zprávy ale napsali, že si to udělal sám. Nechtělo se jim to řešit a případu se tím zbavili,“ přidala Špinarová s tím, že se nikdy nedozvěděla pravdu. Nikdy se ale s tragédií nesmířila, dokonce ani drahnou dobu neslavila vánoční svátky.

„Dlouho jsem Vánoce nesnášela. Změnilo mi to celý život. Byli jsme spojené nádoby jako dvojčata. Pořád mi to v hlavě šrotuje, co se vlastně stalo. Luboš to má za sebou, zůstal ale ve mně. Miluju ho. Byl to úžasný kluk a kamarád. Držel nade mnou ochrannou ruku, nedal na mě dopustit. Bude se to se mnou táhnout do doby, než umřu i já. Pak řeknu: ‚Fajn, brácho, jdu za tebou!‘ “ prohlásila zpěvačka, která v neděli večer odešla navždy

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám