Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár lety Iva Janžorová (82) odmítla nominaci na Thálii, aby dala prostor jiným, mladším herečkám. Tentokrát ji přijala, ale za výkon v titulní roli hry Božská Sarah v Divadle Kalich nakonec nominaci neproměnila. "Vidíte, že jsem měla pravdu, ale vůbec mě to nemrzí," smála se herečka, která si i tak večer v Národním divadle užila, přestože se v médiích objevila informace, že pro herečku ve Zlaté kapličce na příští sezónu nejsou role.

"Já jsem si stěžovala, že v příští sezóně mám volno, ale bylo to vytržené z kontextu. Protože za tím měla být čárka, protože to je dobře. V příští sezóně mě čeká natáčení krásného filmu a také inscenace hry v Kalichu, kterou jsme samy napsaly s Janou Paulovou (69)," vysvětlovala herečka.

"Teď budu mít 6. dubna v Kalichu premiéru hry, kterou režíruju. Takže tam budu mít v repertoáru už čtyři hry. A v Národním divadle hraju do nekonečna Audienci u královny, pak Mikve, která se teď nehraje kvůli zraněné Janě Bouškové. Já tu stížnost jen lehce nadnesla v tom smyslu, že sice nebudu hrát, ale že mi to vyhovuje," objasnila.

Zajímalo nás ještě, jaké natáčení filmu chystá. "Nechci to zakřiknout, tak jen prozradím, že jde o nádherný scénář, který napsal Radek Bajgar, který režíroval a napsal Teorii tygra. Je to takový oblouk od Kočáru do Vídně, o ženě, která má potřebu všechno sama vyřídit, protože se k tomu nikdo jiný nemá," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám