Hlavní obsah
Článek

Zatím nepravomocně odsoudil Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou protekčního fracka Pavla Novotného (43) ke čtyřicetitisícové pokutě a zákazu řízení na dva roky za to, že před rokem a půl zapomněl při odchodu od dodávky s tváří Ládi Hrušky zatáhnout ruční brzdu. Auto se totiž později rozjelo a způsobilo zlomeninu nohy důchodkyně, která pak prý dva měsíce měla podstatně zhoršenou kvalitu života. „Jan Hus hadr, jsem novodobá Milada Horáková a připadám si jako oběť justiční zvůle!“ provokuje Novotný dál.

Věc už míří k pátému soudu za sebou, Pavel Novotný se totiž na místě odvolal. Původně mu stejný Okresní soud dal ten samý trest, odvolací Krajský mu ho ale zpřísnil na roční vězení s dvouletým odkladem a zakázal mu řídit na tři roky. S tím se ale bývalý bulvární novinář a v současnosti manažer Ladislava Hrušky nesmířil. Dovolal se k Nejvyššímu soudu, který rozsudky zrušil, a přikázal, aby se jednalo znovu od začátku na základě jeho pokynů.

Jenže Pavel Novotný si myslí, že je Okresní soud ignoroval. Podle něj bylo dokazování opět nedostatečné a soud znovu nebral v úvahu jeho obhajobu, odmítl znalecké zdravotnické posudky i svědky.

„Zraněné paní je mi nesmírně líto. Od začátku jsem se s ní snažil přes Mediační a probační službu spojit a odškodnit ji. Vůbec se nechci vyhnout trestu. Jen mi to celé připadá nespravedlivé. Když se to stalo, nebyl jsem za volantem, tak na mě nemohou pohlížet jako na řidiče a odebírat mi body. Za nezatáhnutí ruční se body podle zákona prostě neberou,“ trvá si na svém.

„Klidně nakonec skončíme u Ústavního soudu. Národ mi jistě přeje, abych nebyl potrestán a aby mě soud na okrese přestal ve strachu z průšvihu šikanovat. Připadám si jako oběť justiční zvůle a amatérismu. Jednoznačně patřím na dálnici a do nebe, proto budu bojovat dál,“ dodal kontroverzní muž a syn Petra Novotného.

Reklama

Další články

Načítám