Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Snad celé Česko dnes intenzivně myslí na zpěvačku Věru Špinarovou (†65), která ve středu probíhal její koncert v Čáslavi, zkolabovala však na pódiu a srdce jí vypovědělo službu. Vrtulník ji následně transportoval do pražské motolské nemocnice, kde se doktoři snaží takřka o nemožné. Máme podrobnosti!

„Je to strašně vážná situace a vůbec nemůžeme vyloučit, že to dopadne vše šťastně, ale bohužel je nutné počítat i s druhou variantou. Následujících osmačtyřicet hodin je rozhodujících,“ řekl Super.cz jeden z blízkých zpěvačky.

„Věra se cítila unavená už delší dobu. Již asi před měsícem se jí udělalo špatně v Karlových Varech, přisuzovala to vysokému tlaku a počasí. Říkala, že si jen na čtrnáct dní odpočine a pojede dál. Bohužel to už asi v té době bylo vážnější, než jsme čekali,“ tvrdí dál zdroj, který popsal i záchranu majitelky jednoho z nejsilnějších hlasů historie české populární hudby.

„Stihla odzpívat dvě písničky, pak se obecenstvu omluvila a zkolabovala. Nějakou dobu se ji sice snažili oživit, což pochopitelně může její budoucí zdravotní stav ovlivnit, ale jako pozitivní beru to, že se lékařům povedlo vůbec ji přivést zpátky. Evidentně je ohromná bojovnice a má vůli žít. Nevzdala to! Velké štěstí bylo také to, že přímo v sále okamžitě zakročil přítomný místní lékař, navíc i záchranáři byli prakticky hned na místě. Do dvou, maximálně tří minut. Nemocnice je v Čáslavi od Dusíkova divadla, kde Věra vystupovala, skoro co by kamenem dohodil,“ tvrdí náš dobře informovaný zdroj.

„Prognóza je nejistá, nicméně lékaři rodině řekli, že naděje trvá. Jestli došlo k poškození mozku, nebo ne, o tom je předčasné mluvit,“ uzavřel zdroj.

Jistá ostravská televize si dnes uřízla mimořádnou ostudu, když patrně při honbě za senzací vysílala a na webu zveřejnila zprávu, že Věra Špinarová je po smrti. Později zprávu dementovala s tím, že měla špatné informace.

„Je to nesmysl. Stav paní Věry Špinarové je nadále vážný, nicméně informace televize byly lživé. Potvrdil mi to i syn Věry Adam Pavlík,“ sdělil Super.cz René Kekely, PR manažer plánovaného podzimního turné Věry Špinarové a Heidi Janků. Ta poslala fanouškům kolegyně stručný vzkaz.

„Ke stavu Věry se nemohu nijak vyjadřovat. Ale všichni bychom jí měli poslat obrovské množství energie,“ sdělila Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám