Hlavní obsah
Článek

Kdyby měla srdce z ledu, asi by jí dnes poskočilo radostí, že kvůli tragédii jiného člověka dostala místo v legendárním seriálu. Jenže Ivana Korolová, herečka, zpěvačka a už nyní, ve svých osmadvaceti letech, vysoce uznávaná dabérka, se nemůže přenést přes smutek ze ztráty kolegyně Heleny Štáchové (†72), která zemřela po vážné nemoci. Místo truchlení však musela narychlo jet do dabingového studia a poprvé kolegyni nahradit v roli Lízy v Simpsonových. „Věděla jsem, že u paní Štáchové došlo k rapidnímu zhoršení, ale pevně jsem věřila, že za ni vezmu jen dva díly a zase se vrátí. Je mi to hrozně líto!“ řekla nám nešťastně.

„Je to úplně na nic, použila bych i sprostší výraz. Je mi fakt mizerně. O tom, že stav paní Štáchové je zase špatný, jsem věděla asi měsíc. Ale k rapidnímu zhoršení došlo asi před čtrnácti dny. Tehdy mi volali z dabingového studia jen kvůli upoutávce, protože paní Helena už byla v nemocnici. S režisérem českého znění Zdeňkem Štěpánem, který je můj objevitel, se známe hrozně dlouho, tak jsem souhlasila. Tehdy jsem se snažila vyloženě mluvit jako ona, ale samozřejmě to vůbec nejde. Je nenahraditelná,“ řekla Super.cz zaskočená Ivana.

V plánu bylo, že pokud by se bývalá ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka zázrakem nedala do středy dohromady, zaskočila by Ivana i při samotném namlouvání nových dílů. Jenže přímo v ten daný den dlouholetá dabérka Lízy zesnula.

„Věřila jsem, že se bude moci dát do kupy a ještě mou účast zrušíme. Bohužel k tomu už nedošlo. Je mi z toho strašně smutno. S takovými pocity jsem do studia opravdu ještě nejela. Překvapilo mě navíc, jaký humbuk se kolem toho strhl. Opravdu nemám žádný zájem na tom, abych si nějak přiživovala slávu na paní Štáchové. Je mi nesmírně líto toho, že odešla,“ konstatovala smutně Korolová.

Jenže nové díly Simpsonových běží v televizi už za pár dní, začátkem dubna, takže pocity teď musí stranou.

„Úplně nevím, jak to bude. Asi novou Lízu budeme muset hledat a určitě se zkusí různé polohy. Imitovat paní Štáchovou rozhodně nebudu, nicméně její šarži se tam trošku, už na její počest, budu snažit dostat. Bude to ale neuvěřitelně těžké,“ dodala Ivana Korolová, než se za ní zaklaply dveře nahrávacího studia, kterému její angažování posvětila i samotná Helena Štáchová.

Reklama

Další články

Načítám