Hlavní obsah
Článek

Matka zpěvačky Amy Winehouse (†27) Janis (55) se necelé dva měsíce od smrti dcery rozhodla promluvit o svém žalu. V rozhovoru pro nedělník The Sunday Mirror zavzpomínala na poslední setkání s Amy i na plány, které zpěvačka spřádala o svém životě s Regem Travissem.

Amy zemřela 23. července v pouhých 27 letech ve svém londýnském domě. Janis se smutnou zprávu dozvěděla od svého nynějšího partnery Richarda. Uvěřila tomu ale až ve chvíli, kdy uviděla tělo své dcery v ústavu soudního lékařství.

„Teprve tehdy, když jsem uviděla Amino tělo, jsem pochopila, že odešla. Vypadala klidně, jako by odpočívala, byla krásná,“ svěřila se nešťastná matka.

„Jak jsem na ní tak zírala, vybavila se mi Amy v devíti letech. Když byla malá, křičívala jsem na ni od schodů, aby vstávala a šla do školy,“ zavzpomínala. Volání zůstávávalo bez odpovědi.

„Vyběhla jsem nahoru a našla ji, jak spí. Bylo nemožné ji vzbudit. Teď už se nevzbudí nikdy, Odešla. To byl okamžik, kdy jsem to definitivně přijala. Byl čas jí říci sbohem,“ řekla.

Po Amině smrti se spekulovalo, že za jejím náhlým skonem stojí drogy a alkohol. Janis ale prozradila, že její dcera v bitvě se závislostmi vítězila. Plánovala se usadit se svým snoubencem Regem Travissem a založit s ním rodinu.

Janis Amy viděla pouhý den před jejím skonem. „Jsem za to velmi vděčná. Ten den měla to, čemu jsem říkala 'Amin pohled'. Hodně spala a vypadalo to, jako by se právě probudila. Byla ale střízlivá, šťastná a klidná. Měla na sobě tepláky a tričko a prohlížela si staré fotoalbum,“ vzpomínala matka. Zpěvačka tehdy hovořila o tom, jak byl její bratr Alex hezké dítě a jak moc miluje Rega.

„Byla to prostě Amy, jakou jsem milovala. Byla sama sebou a povídala si se mnou o budoucnosti,“ uvedla. Když se pak Janis zvedla k odchodu, Amy se naklonila, aby ji políbila, aniž by tušila, že je to naposled. „Řekla mi: 'mám tě ráda, mami'. Já jsem jí odpověděla: 'já tě mám také ráda, holčičko'. Stále jí slyším, jak to říká,“ svěřila se matka.

Žena dodala, že posledním, kdo její dceru viděl živou, byl bodyguard Andrew Morris. „Bylo to ve dvě ráno. Šla do své ložnice a hrála na bubny. Andrew jí řekl, že by neměla být tak hlučná, aby nerušila sousedy, a tak si Amy šla lehnout,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám