Hlavní obsah
Článek

James King (46) patří k nejtěžším lidem naší planety. Morbidní obezita mu způsobila vážné zdravotní komplikace a jeho váha se příliš nezměnila ani pod dohledem odborníků a televizních kamer.

Těžkotonážní Američan měl odjakživa jediný zájem, jímž bylo jídlo. James z Kentucky se neustále cpal, až přestal být pohyblivým. Jeho chutě na nezdravá jídla nepolevily ani poté, co strávil celé dny a noci na posteli, kam mu jeho partnerka přinášela oblíbené smažené pochoutky.

James dosáhl takových rozměrů, že nebylo možné zjistit jeho hmotnost. Tehdy vážil podle odhadu 340 kilogramů a přihlásil se do pořadu My 600lb Life, jehož název odpovídá pouhým 272 kilogramům. Američan nemohl vycestovat do Houstonu, kde by byl pod dohledem lékařů, a dostal podmínku snížit váhu. Stále byl však tak obézní, že jej z postele muselo zvednout osm mužů, s jejichž pomocí se dostal na lehátko a absolvoval transport.

V Houstonu byl konečně přesně zvážen a přístroj ukázal hodnotu 333 kilogramů. Následně byl kvůli srdečním problémům převezen do nemocnice, kde zhubl dalších 22 kilogramů. Když se ovšem vrátil domů, ve stravovacím režimu nepokračoval a jeho život se vrátil do starých kolejí. James ještě přibral a dostal se na alarmujících 382 kilogramů. Po čtyřměsíční dietě je sice o 26 kil lehčí, ale to je vzhledem k jeho parametrům zanedbatelný výsledek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám