Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) odtajnil nejsmutnější část svého života. Zpěvák, který si svým slavičím hlasem získal srdce několika generací posluchačů, se po letech přiznal, jaký byl syn. A nutno podotknout, že se vůbec nešetřil.

„Táta mi třeba hodně vyčítal, že mu málo vyprávím o svých zahraničních cestách. O tom, co jsem na nich viděl a zažil, s kým zajímavým jsem se na nich setkal. Tehdy jsem ho vždycky odbyl: Ale táto, teď nemám čas, možná jindy. V té době jsem byl na vrcholu, vznášel jsem se a byl do větru. Měl jsem pocit, že musím pořád něco stíhat a něčeho dobývat,“ svěřil se Gott v rozhovoru pro Nedělní Blesk. Tím ale jeho sebereflexe nekončí. Gott se slzami v očích přiznal, za jakých okolností jeho rodiče zemřeli.

„Najednou mi ale umřela maminka a táta onemocněl. A já jsem mu chtěl konečně vyprávět. Jeho oči mi ale říkaly: Je fajn, že jsi teď se mnou. Škoda ale, že jsme nikdy nenašli čas na to všechno, cos mi chtěl říct. Mrzí mě to dodnes,“ prozradil zpěvák, kterému v té době nejvíc pomáhalo jeho publikům. A když jeho tatínek v roce 1982 zemřel, opět se obrátil na své fanoušky.

„Zrovna jsem před sebou šňůru vánočních koncertů. Nezrušil jsem je ale, protože jsem nechtěl být sám. A večer, kdy táta zemřel, jsem měl zrovna po premiéře vánočního koncertního turné. Říkal jsem si: Budeš sedět sám doma a přemýšlet o tom? A tak jsem pozval domů kluky ze Štaidlovy kapely a povídali jsme si až do rána.“ dodává Gott, který přiznává, že svého chování lituje dodnes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám