Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dne 16. dubna 2015 se podruhé narodil. Po nehodě na motorce se několik měsíců dostával z nejhoršího. Dva roky poté má zase choutky na rychlá kola a začíná trénovat na opravdové rallye. V prvním ostrém testu zajel čtyři úseky po patnácti kilometrech.

"Poprvé jsem měl možnost usednout za volant závodního vozu. Místem prvního testu byl autodrom v Sosnové. Vzhledem k vytrvalému dešti a mým nulovým zkušenostem to bylo velmi citlivě posouzené. Několikrát jsem totiž smykem opouštěl trať. V Sosnové je naštěstí mnoho místa! Jinak jsem se ale s autem dokázal rozjet, několik zatáček projet v poměrně pěkném tempu, pár smyků dokázal vybrat, ale hlavně jsem získal první zkušenosti s autem, se kterým bych měl letos absolvovat celý seriál Opel Adam Cup. První závody jsou v plánu zhruba za měsíc, tak doufám, že pár kilometrů na uzavřených tratích ještě najedu," těší se Tomáš.

Následky vážného zranění ho limitují dodnes, brzdí levou nohou! A na fotce ze září 2015 po reoperaci pravé nohy je vidět několikacentimetrová rána, deset stehů potvrzuje, že šlo opravdu o náročný zákrok.

"Pravá noha bolí prakticky při každém došlapu. Na agresivní brzdění proto využívám levou nohu a řadím bez vyšlápnuté spojky. Naštěstí to závodnímu autu nevadí. Dalším handicapem je má celková fyzická kondice. Z auta jsem po testu vylezl servaný jak borůvčí. Cvičit mohu jen s velmi lehkými činkami, zhruba do pěti kilo, protože jinak už mé ruce protestují. Snad to bude za měsíc zas o něco lepší," dodal moderátor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám