Hlavní obsah
Miroslav Homola (Právo)
Článek

Synovec slavnějšího „Čmani“, tedy herce Pavla Zedníčka Jakub, o sobě někdy sám prohlašuje, že má ksicht vraha. Jakub však takových fórků a přirovnání sype z rukávu hodně a posluchači se občas stává, že těžko rozlišuje, co je pravda a co je výmysl nenapravitelného vtipálka.

Ovšem když se v rozhovoru zabrousí na téma největších rolí šestadvacetiletého herce, pak jednoznačně odpoví, že ta poslední je celoživotní a nejkrásnější. Jakub je už téměř čtyři týdny šťastným otcem dcery Mayi, kterou přivedla na svět jeho přítelkyně a herecká partnerka z Městského divadla Brno Lenka Janíková.

Kuba byl u porodu, a jak nadšeně zdůrazňuje, osobně tak své dcerušce mohl poprvé ukázat svět, na který přišla. Většina televizních diváků si Jakuba spojuje s pořadem Kurňa co to je, který spoluvytváří právě se strýcem Pavlem. V brněnském domovském divadle má za sebou premiéru skvělé postavy Ringo Starra v původním autorském muzikálu Bítls a natáčí také další televizní pořad autentických příběhů ze soudní síně, kde hraje tentokrát představitele justice - soudce.

„Je úžasné, že s ksichtem vraha můžu být i právník, jsem tedy chodící paradox. Je to původně slovenský formát nyní vytvářený i pro českého diváka. Točí se to v Bratislavě, a i když scénář existuje, je tam dost velký prostor pro improvizaci. Kromě herců v pořadu účinkují i neherci a je potřeba na ně patřičně reagovat, a protože se to natáčí většinou bez střihu na jeden zátah, vznikají situace, které jsou opravdu velkou hereckou školou,“ popsal Kuba s tím, že zvládnout se dá všechno, když si člověk dobře zorganizuje čas.

„Moje Lenička je naštěstí chodící diář a bez ní bych byl ztracen,“ dodává herec, který se vysloveně našel v roli „Brouka“ Ringa.

„Z té role mám opravdu velkou radost. Ale zároveň se musím přiznat, že už hodně dlouho jsem se tak důkladně na žádnou postavu nepřipravoval. Ty jejich písničky jsem samozřejmě znal, doma si je naši pouštěli, ale já moc stál o to, abych vystihl co nejvíce chůzi, pohyb, gestikulaci Ringa, který hodně používal i ruce, takže pak vynikly všechny ty jeho prsteny, které na něm doslova také hrají. Pokud se mi to jenom trochu podařilo, tak jsem fakt rád,“ uzavřel Jakub.

Reklama

Další články

Načítám