Hlavní obsah
Článek

Slavná americká dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsen (25) se proslavila již v útlém dětském věku, kdy si zahrála v seriálu Plný dům. Od té doby se mladé herečky objevovaly v mnoha televizních pořadech, filmech a rozhovorech většinou společně. Dnes především díky jejich obchodní činnosti patří mezi nejbohatší hollywoodské celebrity.

Sestry Olsenovy se narodily v červnu 1986 v Kalifornii a již v devíti měsících začaly hrát v již zmiňovaném seriálu Plný dům, který se těšil obrovskému zájmu diváků koncem 80. a v průběhu 90. let. Tehdy však ještě nebylo využito jejich podoby. Obě totiž hrály stejnou postavu roztomilé Michelle Tanner, aby byly dodrženy přísné zákony týkající se dětské práce v hereckém průmyslu.

Sestry známé také jako „Olsenky“ založily v roce 1993 firmu Dualstar produkující filmy, televizní pořady, video hry, časopisy a jiné, která měla po celém světě více než 5 300 obchodů. Především díky této činnosti se herečky od roku 2002 do 2007 objevovaly v časopise Forbes mezi stovkou nejbohatších celebrit na jedenácté pozici. Jejich jmění bylo odhadnuto na 100 miliónů dolarů (1,78 miliardy korun).

Přestože drobná dvojčata vypadají téměř identicky, jsou dvojvaječná. Mary-Kate se dokonce v roce 2004 zapsala na léčení, jelikož trpěla mentální anorexií. Po rehabilitaci se jí podařilo přibrat, ale od roku 2007 je opět velice štíhlá. Médii proběhly dokonce i spekulace o jejích problémech s drogami.

Dvojčata si dále společně zahrála například ve filmu Malé dohazovačky, Výlet do Říma či Jeden den v New Yorku.

Reklama

Další články

Načítám