Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přes 200 miliónů diváků z celého světa každoročně sleduje tradiční pěveckou show Eurovision Song Contest, u nás známou pod českým názvem Eurovize. Jde tak o nejpopulárnější nesportovní událost v televizním vysílání.

V letošním roce se soutěž uskuteční v ukrajinském Kyjevě a Českou republiku zde bude reprezentovat zpěvačka Martina Bárta s písní My Turn. Do povědomí posluchačů se Martina dostala poté, co vyhrála talentovou soutěž Robin Hood – Cesta ke slávě a získala ve stejnojmenném muzikálu hlavní roli Lady Mariany.

Zpěvačka s nezaměnitelnou barvou hlasu je v současnosti známá jako nový objev jazzové scény. Často koncertuje se svojí starší sestrou Kristinou, která je úspěšnou jazzovou pianistkou a skladatelkou. Společně mimo jiné získaly ocenění „Nejlepší jazzová skladba roku 2016” na Bohemia Jazz Festu. S úspěchem koncertuje v Německu, kde pravidelně vystupuje s různými hudebními formacemi, účinkovala na mnoha jazzových festivalech, věnuje se vlastnímu projektu „Scotch and Soda” a hostuje v kapele německé rockové legendy Henninga Protzmanna.

„Písni My Turn věřím, nebyla bych schopná vystoupit před tak obrovským publikem se skladbou, s níž bych se nemohla plně ztotožnit. Jsem hrdá, že s ní mohu reprezentovat Českou republiku. Udělám vše, abych nezklamala,“ slíbila.

K písničce vznikl klip, na který se můžete podívat ve videu. Martina se v něm mimo jiné ukáže i ve spodním prádle. Klip vznikal v režii několikanásobného držitele prestižního ocenění v soutěži televizního designu Promax/BDA Uroše Trefalta. Mimo jiné se na něm podílel také čerstvý držitel Českého lva za střih Marek Opatrný a součástí týmu je i další letošní laureát Českého lva – Lukáš Veverka, který jej získal za nejlepší plakát k filmu Já, Olga Hepnarová.

„Naším cílem bylo přenést do klipu pocit, náladu a emoce, jež píseň vyzařuje. Oproti loňskému klipu, který byl postaven na výrazné grafice a tricích, jsme zvolili zcela odlišnou cestu. Věřím, že zaujme,“ říká Jan Potměšil, pověřený kreativní producent české účasti na Eurovision Song Contest. Na Eurovizi se Martina představí v květnu a diváci budou moct její cestu soutěží sledovat na obrazovkách České televize.

Uspěje Martina Bárta na Eurovizi?
Ano, písnička se mi moc líbí a Martina není okoukaná
32,1 %
Ne, nelíbí se mi píseň ani výběr zpěvačky
15,8 %
Je mi to jedno, Eurovizi beztak nesleduji
52,1 %
Celkem hlasovalo 3035 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám