Hlavní obsah
Článek

Hvězda italské kinematografie Ornella Muti dnes slaví 62. narozeniny. Herečka, která v 70. a 80. letech škádlila muže na stříbrném plátně, je stále ozdobou společenských událostí.

Božská Ornella Muti, podle níž dostala jméno její česká jmenovkyně Koktová, vstoupila do světa filmu už v roce 1970 snímkem se symbolickým názvem Nejkrásnější manželka. Během natáčení poznala herce Alessia Orana, jehož manželkou se později stala i v soukromém životě. Jejich svazek ale trval jen šest let.

Svůj půvab Ornella dokonale zúročila ve filmech, kde měla milostné scény. Herečka ozdobila snímky jako Poslední žena, Smrt darebáka či Hra na lásku. O tom, že si byla dobře vědoma své sexuální přitažlivosti, svědčí její role ve filmu Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství.

Naposledy si filmová diva zahrála ve filmu Woodyho Allena Do Říma s láskou, od jehož premiéry uběhlo už pět let. Hereckou ikonu to už před kameru netáhne, ale pozvánky na společenské akce neodmítá. V roce 2013 dokonce zavítala do Prahy na vyhlášení České Miss, jíž se tehdy stala Gabriela Kratochvílová, nyní Lašková.

Nedávno se Ornella Muti objevila na pařížském týdnu módy, kde byla za šmrncovní dámu. Herečka s modrým kalhotovým outfitem sladila brýle s výraznými obroučkami a tónovanými skly, čímž potvrdila svůj smysl pro módní trendy.

Reklama

Další články

Načítám