Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Ať byste tipovali cokoliv, vzdělávání by vás napadlo mezi posledními činnostmi. Ale je to tak! Ženy a muži ve zdravotnictví i lékárnách mají velký zájem se vzdělávat, a to hlavně díky novým formám! Dle průzkumu společnosti Health communication, která vytváří moderní platformy pro vzdělávání lékárníků, všeobecných sester a lékařů, vyplývá, že nejen ženy si rády řídí svůj čas a umí ho plně využít.

Tyto profese se musejí neustále vzdělávat, a proto každý nový trend, který dokáže ušetřit čas i peníze, je vítán. Díky moderním nástrojům mohou ženy a muži ve zdravotnictví a v lékárnách studovat bez omezení místa a času.

Nejefektivnější k přenosu informací jsou videopřednášky, které umožňují audio-vizuální vnímání. Ve spojení s benefitem - studovat kdykoliv a kdekoliv - se jedná o efektivní nástroj k využití studijního času.

Foto: Super.cz
Nejefektivnější k přenosu informací jsou videopřednášky.

Moderní studium se ale neobejde bez přispění zkušených odborníků a partnerů, kteří mají zájem podporovat vzdělávání lékařských a nelékařských profesí.

Mezi partnery patří například společnost Krka a sdružení Moje lékárna.

Každý druhý zaměstnanec lékárny se vzdělává online

Foto: Super.cz
Portál Educomm využívá více než polovina všech zaměstnanců lékáren v ČR.

Na trhu funguje již 6. rokem projekt Educomm, který byl u počátku moderního způsobu vzdělávání online. Nyní využívá tento portál více než 7 000 uživatelů, což je více jak polovina všech zaměstnanců lékáren v ČR.

Ke studiu si můžete vybrat kromě videoprezentací také studium pomocí textu či powerpointové prezentace, máte tedy na výběr ze 3 forem studia. Je na vás, jaký způsob si zvolíte. Jsou zde přednášky zařazené do celoživotního vzdělávání pro lékárníky a farmaceutické asistenty. Oproti klasickým konferencím máte možnost zvolit si z více jak 35 témat a vybrat si opravdu to, které vás zajímá.

K efektivnímu vzdělávání svých zaměstnanců jej využívá řada lékárenských řetězců a sdružení.

Zdravotní sestry navazují na úspěšný projekt

Foto: Super.cz
Vzdělávání online je nabízeno i nelékařským zdravotním profesím.

Díky úspěšnosti a oblíbenosti portálu pro zaměstnance lékáren byl spuštěn projekt pro nelékařské zdravotní profese Edusestra. Portál funguje již 4. rokem, kdy z počátku byl zaměřen především na všeobecné zdravotní sestry. Nyní jsou kurzy určené také pro porodní asistentky, zdravotní laborantky, ergoterapeuty, fyzioterapeuty, zdravotní záchranáře, nutriční terapeuty, radiologické asistenty a zdravotně sociální pracovníky.

Kurzy na tomto portálu jsou také zahrnuty do systému celoživotního vzdělávání. Za přednášku v průměrné délce 45 minut získáte 2-3 kredity.

Portál nabízí stejné funkce a možnosti studia jako Educomm.

Revoluční technologie nejen na sále

Foto: Super.cz
Na portálu Edumedic najdete i zahraniční špičky z oboru.

Nové technologie nevyužívají lékaři pouze na operačních sálech nebo při diagnostice, ale i ke svému vzdělávání. K tomu byl nedávno spuštěn nový portál Edumedic, určený pro všechny lékařské specializace. Na portálu najdete jak české, tak i zahraniční špičky z oboru.

K propojení teoretických poznatků do praxe slouží kazuistiky, jež jsou součástí studijních materiálů.

Cílem projektu Edumedic je navázat na klasické kongresy pro lékaře a umožnit lékařům, kteří se kongresů v daném čase a na daném místě nemohli zúčastnit, vzdělávat se online na stejná nebo podobná témata.

Díky portálu je vzdělávání pro lékaře přístupnější a mohou si ho více přizpůsobit svým časovým možnostem.

Vzdělávání pro dentální tým na jednom místě 

Foto: Super.cz
Portál Edudental nabízí i záběry z operací.

Na řadu úspěšných projektů navazuje portál Edudental. Zde mohou zubní lékaři, sestry, zubní technici a dentální hygienistky získávat kredity do celoživotního vzdělávání, tedy znalosti pro svou odbornou praxi.

Kromě odborných přednášek nabízí portál i přednášky z oblasti psychologie a osobního rozvoje, záběry z operací či kazuistiky. Po úspěšném absolvování testu vám systém automaticky vystaví certifikát na vaše jméno s počtem kreditů.

Za nasbírané edubody, které obdržíte za zhlédnutí bonusových přednášek, můžete studovat kreditované kurzy bezplatně.

Využijte svůj čas efektivně a vyzkoušejte pohodlné, přesto kvalitní a plnohodnotné studium!

Další články

Načítám